Bebek / çocuk gözlüğü nasıl olmalıdır? | Ninoflex Glasses Çocuk Gözlüğü İncelemesi

Bu yazıya denk geldiysen muhtemelen çocuğuna göz hekimi tarafından bir gözlük reçetesi yazıldı. Ve bu konuda araştırma yapıyorsun. Genellikle aileler; bebekleri ve çocukları söz konusu olduğunda daha hassas olabiliyorlar ve bu hassasiyetin farkında olan biri olarak yanlış bir cümle kullanmamak adına detaylı bir araştırma sonucu, birçok filtreden geçirerek bu içerikleri sizinle paylaşıyorum. 

Belirtileri önemseyin

Miyopi ve hipermetropi gibi kırma kusurlarından kaynaklanan görme farklılıkları çocuklarda ihmal edilmemesi gereken sorunlar arasında yer alıyor. Çocuk konsantre olamıyorsa, baş ağrısı yaşıyorsa, kitap okurken gözlerini çok sık ovuşturuyorsa, gözünde hafif kaymalar mevcutsa, giderek artan sakarlıklar yaşanıyorsa bir problem olduğu düşünülmeli ve aileler bu belirtileri fark ettiğinde çocuklarını mutlaka bir göz hekimine muayeneye götürmelidir. Çoğu videomda söylediğim gibi her çocuk okula başlamadan önce mutlaka bir göz muayenesinden geçmesi gerekir.

Tüm çocuklar hipermetrop doğar

Okula başlama döneminde çocuklarda hipermetropi azalma eğilimine girer. Hipermetropi azalırken miyopi giderek artar. Bu durum çocuklarda gözlük kullanma ihtiyacı doğurabilir. Bazı çocuklarda da hipermetrop ve astigmat daha yüksek olarak bulunabilir. Burada en önemli nokta, kırma kusurunun çocuğun görüşünü bozmaması ve her iki gözde eşit derece olmasıdır. Eğer her iki numara eşit değilse çocuğa gözlük önerilir. Çünkü yüksek olan tarafta tembelleşme olur. Sonuç olarak tüm çocuklar hipermetrop olarak doğar. Bu anahtar bir cümledir. Tüm çocuklar hipermetrop doğar.

Korkmalı mısınız?

Aileler dediğim gibi hassas olabiliyor ve konuyu biraz daha açma gereği hissediyorum. Sonra esas konumuza döneceğim. Hiçbirimiz gözümüzde sıfır kırma kusuruyla doğmuyoruz. Bebekler yüzde %85 hipermetrop, astigmat; yüzde %10-15 civarında ise miyop olarak doğar. Ayrıca herkeste kurala uygun dediğimiz bir miktar astigmat mevcuttur. Bu fizyolojik bir olaydır. Her bebekte olabilen bu durumun hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bebeklerde ilk 5 yaş içinde artı 3 numaraya kadar olan hipermetropi normal kabul ediliyor. Eğer kaymaya ya da görmeyle ilgili bir probleme neden olmuyorsa çocuğa gözlük verilmiyor. Çocuk büyürken doğal olarak gözü de büyüyor. Gözünün kırma gücüne olan adaptasyonu numarayı değiştiriyor. İyi adapte olursa gözlük numarası çok değişmeden gidiyor. Eğer göz iyi uyum sağlamaz ise numara yükselebiliyor. Bu tamamen gözün büyümesiyle ilgili bir durum. Bebekler ilk 5 yaş içinde bu durumu tolere edebilir. Eğer görmeyle ilgili herhangi bir sorun teşkil etmiyorsa ve gözde tembellik yapmıyorsa hekim tarafından gözlük önerilmiyor.

Çocuklarda ve bebeklerde gözlük seçimi

Bebeğinize veya çocuğunuza gözlük verildi. Bizim konumuz bugün bu. Çocuklarda veya bebeklerde gözlük seçimi nasıl olmalıdır? Ne tür gözlükler tercih edilmelidir? Genel olarak anti alerjik, çok fazla metal içermeyen, hafif, çok büyük olmayan, kırılmaya karşı dayanıklı malzemelerden yapılan gözlükler tercih edilmelidir. Gözlüğün çocuğun burnunu, kulak yanlarını acıtmamasına ve iz yapmamasına dikkat edilmelidir. Burada çocuğun ne kadar hareketli olduğu gözlük seçimini etkileyen önemli bir faktör.

Yeni nesil bebek ve çocuk gözlüğü: Ninoflex Glasses

Her sene optik fuarımız oluyor. Silmo İstanbul Optik Fuarı. Sektöre hakim olmak, yeni inovasyon ürünlerini takip etmek adına zamanım olursa her sene katılmaya çalışıyorum. Bunu neden söylüyorum. Geçen yıl gittiğim fuarda Ninoflex Glasses markasının bebek ve çocuk gözlüklerine denk geldim. Ve çok beğendim. Bununla ilgili video çekeceğimi söyleyerek bir numune istemiştim. Sağ olsunlar onlarca gözlük göndermişler. Az önce bahsettiğim bütün özelliklere sahip olduğunu düşündüğüm, fazlasıyla işlevsel bir gözlük. 

Bu gözlüğün sağ ve sol sapları 6 kademeli olarak ayarlanabiliyor. Bu güzel bir inovasyon. Çocuklar gelişim çağında olduğu için tam olarak yüzüne oturmasını sağlıyor. Kutusunda ekstra vidaları ve tornavidasıyla istediğiniz şekilde ayarlayıp sabitleyebiliyorsunuz.

Burunluk detayı da önemli. Çünkü bebek ve çocuk burunları bize göre daha hassas yapıda. Kutunun içerisinde burun gelişimini engellemeyen 3 ayrı boyutta silikon burunluk çıkıyor. Oturmayan bir burun pedi hem konfor hem estetik açıdan sıkıntı yaratabiliyor. Ben bu ince detayı da çok beğendim. Az önce çocuğun hareketli olmasından bahsettim. Çocuklar doğal olarak hareketlidir. Bunun için de direkt saplarıyla uyumlu ve ayarlanabilir esnek bir kafa bandı mevcut. Standart gözlük ipleri pek esnemez ve kişisel ayara pek imkan sağlamaz. Buradan da Ninoflex markası geçerli not alıyor.

Bu ürün tamir kitiyle beraber toplam 16 parçadan oluşuyor. Gözlüğün yedek sap uçları da mevcut. Belki yeni gözlük kullanıcıları bilmez ama bazı çocuklar bu gözlük saplarını ısırıyor ve çiğniyor. Haliyle deforme oluyor. Yedekli ve tak çıkar bir inovasyon ürünü olduğu için aslında gözlüğün ömrünü de uzatmış oluyorsunuz böylelikle.

Yeni olmayan ama gözünde refraktif kusur olan herkes için büyük bir nimet olan güneş gözlüğü klipsi. Yoğun güneşli ortamlarda kullanması için ekstra bir güneş gözlüğü alma ihtiyacını da böylelikle ortadan kaldırmış oluyor. Bir güneş gözlüğü alıp üzerine bir de numaranıza göre cam yaptırmak yerine bu şekilde bir gözlük tercih etmek mantıklı bir tercih olur diye düşünüyorum. Kaldı ki çocuklar gelişim çağında dedik. Göz numarası da değiştikçe bu şekilde iki gözlüğün camını değiştirmek ekonomik olarak da kişileri yorabiliyor.

Çocuğunuzun gözünde miyopi, hipermetropi veya astigmatizma olmasa bile mavi ışığı filtreleyen bir cam yaptırıp dijital ekranlarda kullanması gibi birçok alternatif düşünülebilir bu gözlük için. Ufacık bir inovasyon insan hayatının kalitesini çok arttırıyor.

Ninoflex markası da güzel bir inovasyon ürünü ortaya koymuş. Uzun vadede gözlük kullanımı sonrasında ortaya çıkan problemleri ortadan kaldırmaya yönelik ve kullanışlı bir gözlük ortaya çıkmış. Kendilerini tebrik ediyorum. Siz de bu ürünü incelemek isterseniz yaşadığınız ildeki optik mağazalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İnsan hayatını kolaylaştıran ve farklı düşünerek fark yaratan inovasyon ürünlerini seviyorum. Bunu da sosyal medya hesaplarımdan sizle paylaşmayı seviyorum. 
Daha yeni Daha eski